حقوق شهروندی
- رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: طرح «هر مسجد یک حقوقدان» رویکردی ارزشمند است که به افزایش سطح اطلاعات و آگاهی مردم که طبیعتا از بسیاری از مشکلات حقوقی و قانونی اطلاعی ندارند کمک و از ایجاد خطا جلوگیری خواهد کرد و به کاهش درگیری، نزاع و کشمکش کمک میکند.
به گزارش میزان، حجتالاسلام والمسلمین حبیبرضا ارزانی رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور پیرامون طرح «هر مسجد یک حقوقدان» گفت: «امیرالمومنین (ع)» همواره تاکید داشتند که دشمن مردم جهل آنان است، لذا اگر مردم جامعه در نا آگاهی به سر ببرند جامعه به قهقرا خواهد رفت. مقام معظم رهبری نیز در خصوص انسان سازی و تمدن سازی فرمودهاند روابطی که به ساخت تمدن اسلامی و پیشرفت جامعه کمک کند از اهمیت بالایی برخوردار است و اجرای این طرح در راستای بحث افزایش آگاهی و دانش قطعا راه گشا خواهد بود.
وی در همین راستا ادامه داد: متاسفانه مردم اطلاعات و آگاهی مناسبی از قانون و مقررات یا ندارد و یا اطلاعاتشان بسیار اندک و ناقص است و همین اطلاعات از هم گسسته سبب شده تا با مشکلات فراوانی در جامعه روبرو شوند، با اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» قطعا تحولات عظیمی در حوزه رفع موانع و مشکلات حقوقی مردم شکل خواهد گرفت.
ارزانی تاکید کرد: طرح «هر مسجد یک حقوقدان» رویکردی ارزشمند است که به افزایش سطح اطلاعات و آگاهی مردم که طبیعتا از بسیاری از مشکلات حقوقی و قانونی اطلاعی ندارند کمک و از ایجاد خطا جلوگیری خواهد کرد و به کاهش درگیری، نزاع و کشمکش کمک میکند.
وی افزایش آگاهی مردم از حقوق خود و سایر را مهم دانست و اظهار کرد: شناخت از قوانین و وارد شدن از طریق قانون به بسیاری از وقایع نه تنها سبب کاهش مشکلات مردم در سطح جامعه بوده بلکه باعث میشود تا مردم حقوق خود را بدانند و به حقوق دیگران آگاهی داشته باشند. من معتقدم طرح «هر مسجد یک حقوقدان» بسیار ارزشمند است و ما به عنوان ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور آمادگی کامل داریم تا به اجرای این طرح همراهی کامل داشته باشیم.
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: کانون فرهنگی مساجد با دو میلیون عضو این امکان را دارد که بتواند به اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» کمک کند، در بین اعضا جوانانی با تحصیلات دانشگاهی حضور دارند و حقوقدان هستند که در این مسیر میتوانیم از کمک این نیروهای توانمند استفاده کنیم و به حل کامل مشکلات جامعه بپردازیم.
ارزانی تصریح کرد: از آنجا که در جامعه اسلامی مسجد به عنوان مکانی مقدس و قابل دسترس است میتواند بهترین مکان برای گردهماییهایی اجتماعی باشد، این مکان مقدس در سراسر کشور چه در شهر و چه در روستا و همه مناطق شرایطی ایجاد میکند که مردم بتوانند از مشاورههای حقوقی که در مساجد ارائه میشود استفاده کنند، لذا اجرای این طرح از ارزش و اهمیت بالای برخوردار است.
وی به سامانه «بچههای مسجد» اشاره و بیان کرد: در طرح سامانه «بچههای مسجد» هرکس که تمایل داشته باشد میتواند به مسجد آمده و از خدمات گوناگون این حوزه استفاده کند. سامانه بچههای مسجد سامانهای توانمند است که میتوانیم مشاوره حقوقی «هر مسجد یک حقوقدان» را در این سامانه بارگذاری کنیم و در اختیار مردم قرار دهیم.
ارزانی به ارائه خدمات از طریق سامانه «بچههای مسجد» تاکید و اظهار کرد: کانون فرهنگی مساجد کشور با ۲۵ هزار کانون میتواند با به اجرا گذاشتن طرح «یک مسجد یک حقوقدان» فعالیت موثری را در زمینه آگاهی بخشی به مردم ایفا کند، لذا امکانات این حوزه اجازه ارائه آماری به صورت سامانمند و آنلاین اطلاعات مورد نظر را فراهم خواهد کرد.
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: البته شورای سیاستگذاری تنها در تهران مستقر است و امروز ستاد کانونهای فرهنگی مساجد کشور نیز آمادگی خود برای همکاری همگام با ارگانهای سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز رسیدگی به امور مساجد، مرکز مشاوران حقوقی وکلا و کارشناسان قوه قضاییه اعلام میکند.